Nalazite se na:

Kućni red

 

 

Na sednici odeljenjskih veća 30. I 31.10.2012. doneta je odluka o pravilima ponašanja odnosno kućnom redu u školi.

 

KUĆNI RED U  OŠ "DR JOVAN CVIJIĆ"

ZA UČENIKE I RODITELJE

 

Сродна слика

 

 • Vrata škole zaključavaće se u 7:55 časova i 13:25 časova i otvaraće se za vreme velikog odmora. Ako dođe u školu posle navedenog vremena, obaveza učenika je da ostane u školskom dvorištu do 8:10. časova  ili popodne do 13:40 časova kada će ih obezbeđenje pustiti na čas. Prethodni čas smatraće se  neopravdanim. Ulazak na službeni ulaz dozvoljen je samo pre početka nastave i posle završetka  nastavnog dana za učenike.

 

 • Pre početka dodatne, dopunske nastave ili slobodnih aktivnosti učenici čekaju nastavnika u dvorištu škole ili u slučaju lošeg vremena u holu kod obezbeđenja odakle će ih nastavnik odvesti u učionicu ili kabinet. Ovo važi i za druge aktivnosti koje se održavaju sa tim da se prijave i obezbeđenju  radi evidencije.

 

 • Zabranjen je izlazak van školskog dvorišta za vreme velikog odmora. Nepoštovanje ovog pravila odeljenski starešina će reagovati sa usmenom opomenom (najviše 2 puta) a zatim sledi poziv roditelju i izricanje usmene opomene odeljnskog starešine  u dnevniku rada. Svaki odeljenski starešina mora voditi računa o ovom pravilu!

 

 • Upotreba mobilnog telefona je strogo zabranjena i za učenike i nastavnika u toku nastave. Nastavnik je dužan da oduzme telefon učeniku koji krši pravilo, da pozove roditelje i ukoliko se ovaj prekršaj ponovi, mobilni telefon biće vraćen isključivo roditelju!!!

 

 • Nije dozvoljeno snimanje časova, fotografisanje za vreme  odmora i postavljanje takvih snimaka na internet. Kada se utvrdi ko je prekršio zabranu škola će  o tome obavestiti roditelja i pokrenuti postupak protiv učenika posle pojačanog vaspitnog rada.

 

 • Učeniku  nije dozvoljeno da se neprimereno obraća nastavniku, drsko ponaša i oštećuje školsku imovinu, da unosi alkohol i namerno izaziva tuče ili na bilo koji način se  nasilno ponaša prema drugom učeniku. Pošto se radi o povredi obaveza učenika biće mu posle sprovedenog pojačanog vaspitnog rada  izrečena vaspitna mera.

 

 • Učenci u školu dolaze pristojno odeveni. Nije dozvoljeno nošenje garderobe koja otkriva stomak, suknje i šortseve iznad kolena i majice na bretele.

 6695646-various-school-accessories-to-children-s-creativity-on-a-white-background-concept-for-back-to-school

 • Zabranjen je ulazak automobilima u školsko dvorište za roditelje jer je mesto dvorište predviđeno za saobraćajni poligon i časova fizičkog vaspitanja.

 

 • Roditelj ne može u vreme nastave ući u školu ukoliko nije termin za prijem, nije pozvan na informativni razgovor, roditeljski sastanak ili sastanak neke druge vrste, sem ukoliko ide po potvrdu kod admininistrativnog radnika, (potvrde se izdaju u vremenu od 11:00  do 13:00 časova).
       
 • Učenicima nije dozvoljen ulazak u zbornicu

 

 • Kada zvoni za početak časa, učenici su dužni da su u učionici na svom mestu i spremni za čas (nastavnik koji odlazi na čas sankcioniše učenika koji nije ispoštovao pravilo).
Copyright JC-Zrenjanin, 2013