Nalazite se na:

DJ-Catalog2

BibliotekaBiblioteke se ne prave, one rastu. (Agustin Birel)


Birajte pisca, kao što biste birali prijatelja. (Ventvort Dilon)


Nije poenta čitati, već znati šta da čitate. (Žak Elul)


I samo saznanje da te na kraju dana čeka dobra knjiga čini dan veselijim.   (Ketlin Noris)


Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život.  (Ivo Andrić)

0221-sb-books-630x420

Bibliotečka sekcija naše škole počela je sa radom u oktobru mesecu. Čine je stari i novi članovi sekcije, učenici četvrtog i petog razreda, koji žele da nauče nešto više o biblioteci i radu bibliotekara.

 

ljubivoje rsumovic

 

 

Ako volite da se takmičite, a pritom želite da osvojite i vredne nagrade, podsećamo vas da je vreme da uzmete olovke u ruke i napišete pesmu (tema je slobodna).

Pesmu predajte učiteljici, nastavnici srpskog jezika ili pošaljite bibliotekarki na adresu:  danijela@cvijic.edu.rs do kraja marta! Hvala!

 

dajana rupert 5-3

Povodom obeležavanja Dečije nedelje u ponedeljak, 06.10.2014. godine, školska biblioteka je sprovela sledeće aktivnosti: mini Sajam knjiga pod nazivom „Knjiga za knjigu“ (izložbu i razmenu knjiga) i akciju „Pokloni knjigu biblioteci“ (6-10. oktobra).

takmičenje u lepom pisanju odeljenje 2-4

Rezultati takmičenja u lepom pisanju

 

     U našoj školi je, u periodu od 03. do 07.novembra, sprovedeno Takmičenje u lepom pisanju. Na pomenutom učenici 2-7. razreda prepisivali su odlomak iz Zaveštanja jezika Stefana Nemanje.

knjigomost

Školska biblioteka je učestvovala u Humanitarnoj akciji prikupljanja knjiga pod nazivom „Knjigomost“ za obrenovačku biblioteku „Vlada Aksentijević“.    

Poklonjeno je oko 300 knjiga, sakupljenih od strane učenika, roditelja i prijatelja škole.

tumb

Na inicijativu Dušice Mandić, višeg bibliotekara GNB “Žarko Zrenjanin”, Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“ prva je bila domaćin članovima Saveza slepih i slabovidih Zrenjanina koji su u neposrednoj komunikaciji sa učenicima trećeg razreda i nastavnicima, istima približili specifičnosti svoje posebne potrebe i ukazali na mogućnost podrške slepim i slabovidim osobama u svakodnevnom životu.

ps2014 051 tumb

 

Još jedno druženje s pesnicima u našoj školi, gostima 40. jubilarne Pesničke štafete, desilo se 07.4.2014. godine, u 15.30 časova.

sajam knjiga 2

 

   Povodom „Dečije nedelje“, u ponedeljak, 07.10.2013. godine, tokom prvog časa u poslepodnevnoj smeni, u našoj školi organizovan je mini Sajam knjiga pod nazivom „Knjiga za knjigu“.

timthumb.php
  • Učešće u Dečijoj manifestaciji „ Čitalačka značka“ imali su učenici 1-4. razreda i 5-2 odeljenja.
calendar-icon

Međunarodni kalendar sa značajnim datumima.

poster

U našoj biblioteci se još od daleke 1977. godine vodi Knjiga gostiju, evidencija o piscima koji su posetili školu, bili gosti školske biblioteke i upisali se u Knjigu gostiju.

kucni-red

Član biblioteke se postaje svake godine kada se prvi put dođe u biblioteku i pozajmi knjiga.

Copyright JC-Zrenjanin, 2013